середа, 29 вересня 2021 р.

80-річчю трагедії Бабиного Яру присвячується...

     День пам'яті жертв Бабиного Яру традиційно проводиться наприкінці вересня – у дні, коли почалися масові розстріли, і присвячується всім загиблим в роки окупації Києва, людям різних національностей та конфесій, військовополоненим, українським патріотам, мирним жителям міста. Під час німецької окупації Києва у 1941–1943 роках Бабин Яр став місцем масових розстрілів нацистськими окупантами мирного населення і радянських військовополонених, євреїв та ромів за етнічною ознакою.  

   Зараз в спеціально створеному національному історико-меморіальному заповіднику "Бабин Яр" нараховується 25 пам'ятників, меморіальних знаків та споруд. кожного року у вересні до них лягають вінки і свіжі квіти. Сюди приходять пом'янути близьких і далеких родичів, приїздять з різних куточків світу.

   На території Новозлатополя також є місце, пов'язане з трагедією Бабиного Яру - місце, де протягом вересня 1941-вересня 1943 років було розстріляно понад 1200 жителів села... У 2008 році тут з'явився меморіал "Новозлатопільська трагедія 1941-1943 рр." Протягом років учні школи збирали матеріал про минуле села та події другої світової війни та писали роботи.

Подіям вересня 1941-вересня 1943 років присвячується...

Заходи,  присвячені 80-річчю пам'яті Бабиного Яру,проведені в школі:

- Загальношкільна лінійка "Урок, який відроджує пам'ять про Голокост".



- Бліц-інформація "80 років пам'яті трагедії Бабиного Яру".



- Тематична поличка "Бабин Яр: без права на забуття".



- Покладання квітів до меморіалу "Новозлатопільська трагедія 1941-1943 рр."




- Загальнонаціональний урок пам'яті "80 років памяті: забуттю не підлягає".



- Огляд дитячих творчих робіт, присвячених подіям пов'язаним з трагедією Бабиного Яру (кабінет історії).




Немає коментарів:

Дописати коментар