пʼятниця, 17 травня 2019 р.

День Європи

День Європи – це символ започаткування нової успішної моделі мирної співпраці між державами, що ґрунтується на спільних цінностях та інтересах. Відправною точкою на шляху до встановлення святкування Дня Європи вважається Декларація Шумана.
Рішення щодо відзначення Дня Європи в Європейському Союзі було прийнято у 1985 році на Саміті Ради ЄС у Мілані. До 1997 року це свято мало переважно культурно-мистецьку спрямованість. У 1997-1998 роках до святкування Дня Європи залучилися держави-кандидати на вступ до ЄС. У цих країнах святкування набуло певного політичного забарвлення і було спрямоване на формування громадської думки стосовно підтримки вступу до Євросоюзу. Проводилися регіональні конференції та круглі столи; публічні дебати, виступи на телебаченні та радіо громадських діячів; широка інформаційно-роз’яснювальна робота; культурно-освітні програми та спортивні змагання.
Україна не є членом Євросоюзу, проте День Європи в нас відзначається на державному рівні. Щорічне відзначення згаданого заходу в нашій країні започатковано Указом Президента України від 19 квітня 2003 р. № 339, яким встановлено третю суботу травня датою святкування в Україні Дня Європи. У цьому році відзначення припадає на 18 травня.






День вишиванки


Історія свята, яке придумала студентка

Всесвітній день вишиванки вперше відзначили в Україні у 2006 році. Його ідейним творцем стала Леся Воронюк, студентка Чернівецького університету ім. Юрія Федьковича. Спочатку це була студентська акція, присвячена популяризації традиційних українських цінностей і символів серед молоді. Спосіб вираження співучасті – одягання у вишитий одяг в університеті. Студенти вибрали день і масово прийшли у сорочках з вишивкою. Ідея швидко поширилася по Чернівцях та іншим університетам країни. А через кілька років переросла у всеукраїнський рух. У день 5-річного ювілею свята, в 2011 році, Чернівці потрапили до книги рекордів Гіннеса за кількістю осіб у ​​вишиванках в одному місці. 4 тисячі людей зібралися на центральній площі міста, щоб висловити своє ставлення до цього дня.






середа, 8 травня 2019 р.

ДЕНЬ ПАМ'ЯТІ ТА ПРИМИРЕННЯ, ДЕНЬ ПЕРЕМОГИ НАД НАЦИЗМОМ


Шановні новозлатопільці, колеги, батьки та учні!
Щиро вітаємо вас з Днем памяті та примирення та Днем Перемоги над нацизмом!
Бажаємо мирного неба, міцного здоров'я, добробуту та щастя в родинному колі, миру на нашій землі.

субота, 4 травня 2019 р.

ДЕНЬ ЦИВІЛЬНОЇ ОБОРОНИ

Нещодавно в нашій школі завершився Місячник цивільної оборони.
Підведення підсумків цієї роботи припало на 26 квітня - День пам'яті Чорнобильської катастрофи. День Цивільної оборони мав таку програму:
  • Урочисте відкриття дня ЦЗ (загальношкільна лінійка)
  • Відкритий урок з ЦЗ у 1-4 класах "Дії під час повідомлення про загрозу виникнення надзвичайної ситуації"
  • Складання практичних нормативів із ЦЗ "Дії під час виникнення пожежі"
  • Показові тренування з ЦЗ
  • Оголошення наказу директора школи (начальника ЦО об'єкту) про підсумки дня ЦЗ
  • Нагородження переможців.