пʼятниця, 23 листопада 2018 р.

Увага!
Загальноосвітній правопросвітницький проект "Я маю право"




Пам'яті померлих в роки голоду присвячується...

 Не звільняється пам'ять. Відлунює знову роками.
Я зітхну...  запалю обгорілу свічу. 
Помічаю: не замки - твердині, ні храми...
Скам'янілий чорнозем - потріскані стіни плачу.
З далини, аж немов з кам'яної гори
 Надійшли. Придивляюсь: "Вкраїна. Двадцяте століття"
І не рік, а криваве клеймо: "тридцять три"...
Подіям голодів 1921-1923 рр., 1946-1947 рр. та голодомору 1932-1933 років в школі було присвячено ряд заходів...

 Акція "Запали свічку!"


Виставка літератури на тему:"Ціна йому життя"


Реквієм "Сльози Божої Матері"


Хвилина мовчання...





неділя, 18 листопада 2018 р.

ДЕНЬ ГІДНОСТІ І СВОБОДИ



Президент Петро Порошенко підписав укази про відзначення щорічно 21 листопада Дня гідності і свободи, а 22 січня - Дня соборності України, повідомляє прес-служба глави держави в четвер, 13 листопада 2014 року.
Встановлене "з метою утвердження в Україні ідеалів свободи і демократії, збереження та донесення до сучасного і майбутніх поколінь об'єктивної інформації про доленосні події в Україні початку двадцять першого,  а також віддання належної шани патріотизму й мужності громадян, які восени 2004 року постали на захист демократичних цінностей, прав і свобод людини і громадянина, національних інтересів нашої держави та її європейського вибору..." згідно з указом Президента України Петра Порошенка № 872)2014 "Про День Гідності та Свободи" від 13 листопада 2014 року.
"Україна - це територія гідності і свободи. Такими нас зробила не одна, а дві революції - наш Майдан 2004 року, який був Святом Свободи, і Революція 2013 року, Революція Гідності. Це був надзвичайно важкий іспит для України, коли українці продемонстрували свою європейськість, гідність, своє прагнення до свободи", - заявив Порошенко.
"Мені, як президенту України, залишається лише документально підтвердити це і підписати указ про День гідності та свободи, який українці відтепер і навіки будуть відзначати 21 листопада", - сказав глава держави.

вівторок, 13 листопада 2018 р.

ДЕНЬ УКРАЇНСЬКОЇ ПИСЕМНОСТІ МОВИ

9 листопада колектив школи відзначив День української писемності і мови написанням Всеукраїнського радіодиктанту та урочистою лінійкою, присвяченою нашій мові солов'їній.