пʼятниця, 19 жовтня 2018 р.

Конкурси! Конкурси! Конкурси!

Нещодавно в школі завершився ряд конкурсів: "Квітуча моя Україна!", "Фотоконкурс та конкурс "Берегиня роду мого".
Учні школи прийняли активну участь і зуміли показати свою майстерність та вміння у виконанні робіт у різних техніках: вишивці, плетіння гачком, виготовлення виробів з солоного тіста тощо.
Вашій увазі пропонуються окремі роботи учнів.




"Троянда" - робота Жилінської Катерини (6 клас)



"Червона калина" - робота Олійник Аліни (8 клас).


Оберіг дому гаманець "На гроші" - робота Задко  Назара


Лялька-оберіг "Для краси і грошей в домі" - робота Притули Ірини (7 клас)


Лялька-оберіг "Щастя в дім" - робота Павлова  Єгора


Лялька-оберіг "Берегиня родинного вогнища" - робота Лапіної Алєсі, Абдрахманової Карини.


пʼятниця, 12 жовтня 2018 р.

Брейн-ринг для старшокласників

   11 жовтня в учні 8 та 9 класів зібралися, щоб відзначити важливі події: День Покрови Пресвятої Богородиці та День запорозького козацтва, яке ми відзначаємо з 1990 року. Запорозькі козаки особливо шанували Покрову. На Січі це свято було храмовим. Богородиця була їхньою заступницею в далеких походах, під її покровом вони не боялися ні розбурханої стихії, ні злих ворожих сил. Її зображення було вибите на хрестах, які носили козаки. Священною для кожного козацького лицаря на Січі була Покровська церква, від її порога січовики вирушали на захист рідної землі і з подякою за порятунок поверталися до неї після походів.
    Увазі учнів було запропоновано брейн-ринг, присвячений Дню козацтва "Душу - Богові, життя Україні, честь - собі!" Дві команди "Джура" (9 клас) та  "Булава" (8 клас) змагалися за право називатися кращим знавцем історії козацтва. 


Учні з цікавістю слухали запитання та завдання брейн-рингу. Особливо сподобалась "чарівна скринька". Непомітно минав час. Ось і підведення підсумків. У журі гри були вчителі  Сергій Олегович, вчитель української мови та літератури та Ярослав Степанович, вчитель образотворчого мистецтва та трудового навчання. Перемогла команда "Джури" (9 клас).
     Вітаємо переможців! А всім бажаємо гарних успіхів та майбутніх перемог.
    
    Протягом тижня в класах класоводи та класні керівники проводили виховні години, вікторини та години спілкування присвячені Дню захисника Вітчизни,  Дню козацтва, Дню покрови Пресвятої Богородиці. У фойє школи було оформлено виставку ілюстрацій, присвячену цим подіям.